subota, 25. ožujka 2017.

FINA VOĆNA TORTA SA JAGODAMA

FINA VOĆNA TORTA SA JAGODAMA





Fotografija korisnika/ce Kuhinja Recepti Ideje.






Sastojci:

Korak

  • 4 jajeta
  • 80 g maslaca
  • 60 g fruktoze
  • 100 g crne čokolade
  • 100 g lešnika
  • 1 kašika kakaoa
  • 1 kašičica praška za pecivo

Fil

  • 250 g sira
  • 250 ml slatke pavlake
  • 50 g fruktoze
  • naribana limunova korica
  • 1 kesica agar-agara

Preliv

  • 500 g jagoda
  • 2 kesice agar-agara
  • 100 g fruktoze

Priprema:

Kore
1. Umutiti penasto maslac, fruktozu i žumanca. Čokoladu iseckati na sitne kockice ili narendati, dodati mlevene pečene lešnike, kašiku kakaoa i prašak za pecivo. Sjedniti sa žumancima.
2. Posebno umutiti belanca u čvrst šam, pa umešati na kraju u smesu.
3. Okrugli kalup prečnika 26 cm obložiti papirom za pečenje i sipati pripremljenu smesu. Peći na 180° C oko 30 minuta. Gotovu koru izvaditi iz rerne i ostaviti da se ohladi, a zatim preseći napola vodoravno.
Fil
1 Zagrejati 250 ml vode sa fruktozom i dodati agar-agar. Sačekati da se rastvori, a zatim staviti na hlađenje sve dok ne počne da se pretvara u žele.
2. Umutiti slatku pavlaku u šlag i sjedniti sa sirom. Dodati malo naribane limunove korice u fil i na kraju polako umešati žele.
Preliv
1. Zagrejati 750 ml vode i fruktozu, pa dodati agar-agar. Ostaviti da se malo prohladi i počne pretvarati u žele.
Finalni postupak
1. Na tanjir za serviranje staviti prsten za pečenje torti i prvu koru. Preko nje rasporediti fil i staviti drugu koru.
2. Poređati jagode očišćene od peteljki. Kada preliv počne da se zgušnjava, sipati polako kašiku po kašiku preko voća sve dok potpuno ne prekrije jagode. Staviti u frižider na hlađenje i služiti tek kad se preliv stegne.

0 komentari:

Objavi komentar