utorak, 28. ožujka 2017.

KOLAČ KOJI ĆE VAS RASPAMETITI SVOJIM OKUSOM BILA BI ŠTETA A DA GA NE PROBATE

KOLAČ KOJI ĆE VAS RASPAMETITI SVOJIM OKUSOM BILA BI ŠTETA A DA GA NE PROBATE





SASTOJCI

za podlogu

  • 200g brašna
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 75 g šečera
  • 1 jaje
  • 100g maslaca
  • za fil od višanja
  • 1 staklenka (720g) višanja
  • 25 g gustina
  • 2-3 žlice šečera

za fil od sira

  • 4 jaja
  • 400 g svježeg sira ili mascarpone sira
  • 300 g kiseloga vrhnja
  • 125 g šečera
  • 50 g škrobnog brašna
  • naribana korica 1 limuna
  • 125 ml mlijeka
  • za čokoladni preljev
  • 250 g mliječne čokolade
  • 200 ml slatkoga vrhnja
  • 50g maslaca


PRIPREMA

Za tijesto pomiješajte sve sastojke i umijestite glatko tijesto. Razvaljajte i izrežite krug za kalup 26 cm promjera. Sa ostatkom obložite ivice lima.
Višnje i šečer stavite na vatru pa sa malo soka koji ste odvojili razmutite gustin. Kada zavri dodajte gustin višnjama i kuhajte dok ne postane gusto i prozirno. Hladite dok ne postane mlako zatim premažite tijesto u limuvsa dobivenom masom.



Za nadjev od sira prvo izradite bjelanjke sa šečerom u čvrst snijeg. Ostale sastojke stavite u drugu posudu pa i njih izradite. Dodajte masi od sira bjelanjke, umiješajte dobro. Izlijte na višnje i stavite peći na 180 °C oko sat i 10 min.
Tortu ostavite da se ohladi zatim ju stavite hladiti u hladnjak na par sati. Kada je hladna pripremite preljev od čokolade i slatkog vrhnja na pari, kada se rastopi, umiješajte maslac, malo prohladite i prelijte po torti (u kalupu). Ohladite u hladnjaku.
Za ovu dekoraciu napravila sam prasce od fondanta i okolo stavila batons.
Režite vrućim nožem i poslužite ohlađeno.

0 komentari:

Objavi komentar