subota, 25. ožujka 2017.

KREMASTA TORTICA NABRZAKA JAKO FINA I OSVJEŽAVAJUĆA

KREMASTA TORTICA NABRZAKA JAKO FINA I OSVJEŽAVAJUĆA




Fotografija korisnika/ce Kuhinja Recepti Ideje.




Sastojci

Potrebno za tijesto


  • 250 g brašna
  • 3 kašike šećera u prahu
  • 1 kom jaje
  • 125 g margarina
  • 2 kašike hladne vode
  • ribana kora limuna
  • 1 kom vanilin šećer
  • mrvica soli

za fil

  • 4,5 dl mlijeka
  • 100 g Gussnel Dolcela (gustin)
  • 125 g margarina
  • 2 kom žumanceta
  • 5 dl slatke pavlake za šlag
  • 100 g šećera
  • 1 kom burbon vanilin šećer
  • i još
  • oko 700 g marelica, kajsija ili breskvi



Priprema

1.
U posudu sipati brašno, dodati margarin isječen na listiće i sve ostale sastojke za tijesto pa zamijesiti glatko tijesto, zamotati u prozrnu foliju i ostaviti u frižider dok se pripremi fil.
2.
Tijesto istanjiti do 33 cm prečnika i staviti u kalup 26 cm premazan uljem, tijesto malo pritisnuti uz ivice kalupa. Marelice prepoloviti i stavljati ma tijesto isječanom stranom prema dolje.
3.
U 2 dl mlijeka razmutiti gustin i žumanca. Ostatak mlijeka, margarin, slatku pavlaku, šećer i vanilin šećer staviti da prokuva pa sipati gustin i miješati dok se zgusne, kao puding. Sipati u kalup sa tijestom, poravnati i staviti u rernu zagrijanu na 200 C da se peče 35-40 minuta
4.
Pečen kolač ostaviti da se ohladi
5.
služiti dobro ohlađen kolač.

0 komentari:

Objavi komentar