NAJLON TORTA USPIJEVA SVAKI PUT

Sastojci:
Kora:
- - 7 belanaca
- - 16 kašika šećera
- - 1 kašika limunovog soka
Fil:
- - 1 l mleka
- - 16 kašika šećera
- - 7 žumanaca
- - 1 puding sa ukusom vanile
- - 5 kašika brašna
- - 3 kašike gustina
- - 1 margarin
- - 1 kesica šlag pene
- - 10 krem bananica
- - 200 gr čokolade
Za ukrašavanje:
- - 2 kesice šlag pene
- - malo kisele vode
Priprema:
Kora:
Umutiti 7 belanaca sa 16 kašika šećera i kašikom limunovog soka. Peći 45 minuta na 150 stepeni.Fil:
Staviti 700ml mleka da provri sa 16 kašika šećera. U 300ml hladnog mleka umešati žumanca, puding, brašno, gustin pa sipati u vrelo mleko i skuvati kašicu.Umutiti margarin razmekšan na sobnoj temperaturi. Umutiti 1 šlag sa kiselom vodom.
Kad se kašica ohladi sjediniti je sa margarinom i šlagom.
Smesu podeliti na dva dela.
0 komentari:
Objavi komentar