četvrtak, 23. ožujka 2017.

NAJLON TORTA USPIJEVA SVAKI PUT

NAJLON TORTA USPIJEVA SVAKI PUT








Sastojci:

Kora:


  • - 7 belanaca
  • - 16 kašika šećera
  • - 1 kašika limunovog soka

Fil:


  • - 1 l mleka
  • - 16 kašika šećera
  • - 7 žumanaca
  • - 1 puding sa ukusom vanile
  • - 5 kašika brašna
  • - 3 kašike gustina
  • - 1 margarin
  • - 1 kesica šlag pene
  • - 10 krem bananica
  • - 200 gr čokolade

Za ukrašavanje:


  • - 2 kesice šlag pene
  • - malo kisele vode


Priprema:

Kora:

Umutiti 7 belanaca sa 16 kašika šećera i kašikom limunovog soka. Peći 45 minuta na 150 stepeni.

Fil:

Staviti 700ml mleka da provri sa 16 kašika šećera. U 300ml hladnog mleka umešati žumanca, puding, brašno, gustin pa sipati u vrelo mleko i skuvati kašicu.
Umutiti margarin razmekšan na sobnoj temperaturi. Umutiti 1 šlag sa kiselom vodom.
Kad se kašica ohladi sjediniti je sa margarinom i šlagom.
Smesu podeliti na dva dela.

Fil 1

U prvu polovinu dodati 200gr otopljene čokolade.

Fil 2:

U drugu polovinu dodati seckane krem banane.

0 komentari:

Objavi komentar