OVO JE JEDAN OD NAJBOLJIH ROLNICA KOJE SAM PROBALA PA DIJELIM RECEPT SA VAMA

Sastojci
Za tijesto:
- 1 Prašak za puding vanilin Dolcela
- 40 g šećera
- 500 ml mlijeka
- 2 Kvasac instant Dolcela
- 30 g šećera
- 100 ml mlake vode
- 1 kg Pšeničnog glatkog brašna Podravka
- 1 žličica soli
- 2 jaja
- 100 g maslaca
Za nadjev:
- 100 g maslaca
- 250-300 g smeđeg šećera
- 3 žličice Cimeta mljevenog Podravka
- Za glazuru:
- 100 g krem sira
- 50 g maslaca
- 150 g šećera u prahu
- 1 Vanilin šećer Dolcela
- mlijeko po potrebi
Priprema
1.Pomiješajte prašak za puding sa šećerom i malo mlijeka.
2.
Ostatak mlijeka skuhajte, maknite s vatre, umiješajte pripremljenu smjesu i kuhajte uz miješanje 1-2 minute, a zatim puding ohladite.
3.
Kvasac pomiješajte s malo šećera i mlakom vodom i ostavite stajati 5 minuta.
4.
Brašnu dodajte sol, pripremljeni kvasac, ohlađeni puding, jaja, rastopljeni maslac i zamijesite glatko tijesto.
5.
Ostavite dizati na toplom mjestu dok se volumen ne udvostruči.
6.
Tijesto premijesite i ostavite da se ponovo digne.
7.
Tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj podlozi (0,5 cm).
8.
Rastopljenom maslacu dodajte šećer i cimet.
9.
Ovom smjesom premažite tijesto. Savijte u roladu i zatim ju prerežite na 20 dijelova.
10.
U tepsiju (40 x 30 cm) obloženu papirom za pečenje posložite rolice (da se ne dodiruju) i ostavite da narastu.
11.
Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C do zlatnožute boje (oko 25 minuta).
12.
Za glazuru izmiješajte krem sir, maslac sobne temperature, šećer u prahu, vanilin šećer i mlijeko po potrebi.
13.
Pečene rolice ohladite par minuta pa ih prelijte ili "prošarajte" pripremljenom glazurom.
0 komentari:
Objavi komentar