četvrtak, 23. ožujka 2017.

OVO JE JEDAN OD NAJBOLJIH ROLNICA KOJE SAM PROBALA PA DIJELIM RECEPT SA VAMA

OVO JE JEDAN OD NAJBOLJIH ROLNICA KOJE SAM PROBALA PA DIJELIM RECEPT SA VAMA











Sastojci

Za tijesto:


  • 1 Prašak za puding vanilin Dolcela
  • 40 g šećera
  • 500 ml mlijeka
  • 2 Kvasac instant Dolcela
  • 30 g šećera
  • 100 ml mlake vode
  • 1 kg Pšeničnog glatkog brašna Podravka
  • 1 žličica soli
  • 2 jaja
  • 100 g maslaca

Za nadjev:


  • 100 g maslaca
  • 250-300 g smeđeg šećera
  • 3 žličice Cimeta mljevenog Podravka
  • Za glazuru:
  • 100 g krem sira
  • 50 g maslaca
  • 150 g šećera u prahu
  • 1 Vanilin šećer Dolcela
  • mlijeko po potrebi


Priprema

1.
Pomiješajte prašak za puding sa šećerom i malo mlijeka.
2.
Ostatak mlijeka skuhajte, maknite s vatre, umiješajte pripremljenu smjesu i kuhajte uz miješanje 1-2 minute, a zatim puding ohladite.
3.
Kvasac pomiješajte s malo šećera i mlakom vodom i ostavite stajati 5 minuta.
4.
Brašnu dodajte sol, pripremljeni kvasac, ohlađeni puding, jaja, rastopljeni maslac i zamijesite glatko tijesto.
5.
Ostavite dizati na toplom mjestu dok se volumen ne udvostruči.
6.
Tijesto premijesite i ostavite da se ponovo digne.
7.
Tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj podlozi (0,5 cm).
8.
Rastopljenom maslacu dodajte šećer i cimet.
9.
Ovom smjesom premažite tijesto. Savijte u roladu i zatim ju prerežite na 20 dijelova.
10.
U tepsiju (40 x 30 cm) obloženu papirom za pečenje posložite rolice (da se ne dodiruju) i ostavite da narastu.
11.
Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C do zlatnožute boje (oko 25 minuta).
12.
Za glazuru izmiješajte krem sir, maslac sobne temperature, šećer u prahu, vanilin šećer i mlijeko po potrebi.
13.
Pečene rolice ohladite par minuta pa ih prelijte ili "prošarajte" pripremljenom glazurom.

Posluživanje

Mlake rolice poslužite uz napitak.

Savjet

Da bi vam bilo jednostavnije, tijesto koje ste tanko razvaljali premažite rastopljenim maslacem i pospite mješavinom šećera i cimeta te možete umiješati i grožđice, orašaste plodove i sl.

0 komentari:

Objavi komentar