subota, 25. ožujka 2017.

RECEPT ZA KUGLOF….MEKAN SOČAN I LAGAN…kako bi moji rekli “kao kupovni”

RECEPT ZA KUGLOF….MEKAN SOČAN I LAGAN…kako bi moji rekli “kao kupovni”




Fotografija korisnika/ce Kuhinja Recepti Ideje.





Sastojci


  • 4 jaja
  • 200 g šećera
  • 1 dl ulja
  • 1 dl tople vode
  • 1/2 praška za pecivo
  • 200 g brašna
  • 1 vanilin šećer
  • korica od limuna
  • 2 žlice kakao

Priprema

1.
Odvojimo bjelanjke od žumanjaka.
Od bjelanjaka izmiksamo čvrsti snjeg. U drugoj posudi izmiksamo 150g. šećera, 4 žumanjka, vodu i vanilin šećer u pjenastu masu. Dodamo brašno pomješano sa praškom za pecivo, naribanu koricu limuna, ulje, a na kraju snjeg od bjelanjaka.
2.
1/3 smjese odvojimo, u nju sipamo kakao i 50 g šećera te izmješamo mikserom ili pjenjačom da se sve sjedini.U namazan i brašnom posut kalup za kuglof ljevamo naizmjenice svjetlu i tamnu smjesu, ili izlijte prvo svjetlu smjesu, pa u nju ljevajte tamnu i sa vilicom blago promješajte da dobijete šare.
3.
Pećnicu zagrijte na 180°C i pecite cca 40 minuta. Izvadimo iz modle i pospemo obilno šećerom u prahu ili napravimo glazuru od čokolade i cijeli ohlađeni kuglof premažemo sa njom.

0 komentari:

Objavi komentar