četvrtak, 23. ožujka 2017.

UZ SAMO NEKOLIKO SASTOJAKA DO LAGANE VEČERICE...OBRATITE PAŽNJU NEMOJTE ODBIJATI

UZ SAMO NEKOLIKO SASTOJAKA DO LAGANE VEČERICE...OBRATITE PAŽNJU NEMOJTE ODBIJATI












Sastojci 


  • 3 manje tikvice
  • 50gr maslaca
  • 100gr vrhnja
  • 2 jajeta
  • 1 češanj bijelog luka
  • kašičica vegeta, crvena paprika, so, biber..


Priprema

1.
Tikvice oguliti, narezati na ploške, posoliti i ostaviti da odstoje i puste vodu.
2.
Viljuškom izgnječiti maslac, dodati mu vrhnje i jaja, bijeli luk i umutiti sve zajedno.
3.
Tikvice iscijediti i istresti u vatrostalnu posudu, preliti ih vrhnjem i jajima, promješati i odozgo posuti sa "prstohvatom" vegete, crvene mljevene paprike i bibera.
4.
Peći u rerni zagrijanoj na 200 stepeni oko pola sata....
Prijatno!

Posluživanje

Poslužiti kao toplo predjelo ili  kao prilog uz meso.

0 komentari:

Objavi komentar