utorak, 4. travnja 2017.

Fant ćevapčići

Fant ćevapčići











Sastojci


  • 1 kg mljevene juneće vratine
  • 800 g mljevene svinjetine od lopatice
  • 3 vrećice Fant mješavine za ćevapčiće i pljeskavice
  • 200 ml Prirodna mineralna voda Studenac


Priprema

1.
Sadržaj vrećica Fanta za ćevapčiće, pljeskavice i hamburgere prelijte mineralnom vodom, pomiješajte i ostavite stajati nekoliko minuta.
2.
Zatim ga dodajte miješanom mljevenom mesu, dobro promiješajte i ostavite neka odstoji najmanje 2 sata.
3.
Nakon toga smjesu ponovno premijesite i oblikujte ćevapčiće dužine oko 6 cm.
4.
Pecite ih na dobro ugrijanom i namašćenom roštilju ili u tavi.

Posluživanje

Ćevapčiće poslužite s nasjeckanim lukom i Blagim ajvarom.
Savjet
Za pripremu ćevapčića možete koristiti u jednakim omjerima tri vrste mesa (junetinu, svinjetinu i ovčeti

0 komentari:

Objavi komentar