četvrtak, 20. travnja 2017.

JUČE SAM KOD PRIJATELJICE PROBALA OVU PITU I BILA SAM OČARANA NJENIM UKUSOM PA SA VAMA DIJELIM RECEPT

JUČE SAM KOD PRIJATELJICE PROBALA OVU PITU I BILA SAM OČARANA NJENIM UKUSOM PA SA VAMA DIJELIM RECEPT














SASTOJCI

Za tijesto

  • 700 g Pšeničnog glatkog brašna Podravka By Podravka
  • 1,5 žličica soli
  • 400 ml vode

Za nadjev




  • 40 g maslaca
  • 150 g crvenog luka
  • 400 g mljevene teletine
  • 1 žličica Vegete By Podravka
  • ½ žličice soli
  • ½ žličice papra
  • Za kore
  • 125 g rastopljenog maslaca


PRIPREMA

1. U velikoj zdjeli zajedno pomiješajte brašno, sol i vodu, pa električnom miješalicom dobro izmiješajte tako da dobijete mekano tijesto. Zdjelu prekrijte kuhinjskom krpom i pustite da odstoji 30 minuta.
2. U tavicu stavite maslac i zagrijte ga na vatri dok se ne rastopi. Dodajte sitno nasjeckani luk i na srednjoj vatri ga popecite 4-5 min. dok ne postane staklast.
3. Dodajte meso, Vegetu, sol i papar te ostavite pirjati dok voda koju je meso pustilo ne ispari. Pirjajte meso još 2-3 minute, odložite ga sa strane i pustite da se ohladi.
4. Tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj podlozi, podijelite ga na 8 jednakih kuglica, premažite ih rastopljenim maslacem i pustite da odstoje 20-ak minuta.
5. Svaku kuglicu malo raširite valjkom za tijesto, pa je rukama lagano razvucite tako da od nje dobijete jednu koru tanko vučenog tijesta (dimenzije otprilike 50×70 cm).

6. Kada je prva kora razvučena, namažite je rastopljenim maslacem pa na nju položite drugu koru. Postupak ponavljajte dok sve kore nisu potrošene.
7. Dobivenu koru izrežite na 15 jednakih kvadrata po kojima ravnomjerno rasporedite pripremljeno meso. Punjene kvadratiće presavinite tako da spojite dijagonalne rubove, pa spojenu stranu stavite prema dolje u maslacem premazanu tepsiju (19×32 cm) kao da slažete buhtle.
9. Kada ste popunili tepsiju, premažite ih rastopljenim maslacem i stavite u prethodno zagrijanu
pećnicu na 230°C 35-40 minuta.

POSLUZIVANJE

Poslužite ih tople uz jogurt ili kiselo vrhnje.

SAVJET

Mantije se mogu napraviti dan ranije te spremiti u hladnjaku, a pogodne su i za zamrzavanje. Prilikom odmrzavanja treba ih ostaviti da se polako odmrznu na sobnoj temperaturi.
Napomena

0 komentari:

Objavi komentar