petak, 21. travnja 2017.

KOLAČ SA BANANAMA KOJI JE ODUŠEVIO MILIONE LJUDI

KOLAČ SA BANANAMA KOJI JE ODUŠEVIO MILIONE LJUDI







Sastojci

Biskvit

  • 100gmargarina (rama)
  • 120gšećera
  • dvajaja
  • 150gbrašna
  • polavrećice praška za pecivo
  • dvijekašike kakao
  • jedanprstohvat soli
  • 75mlmlijeka

Krem


  • 600ml slatkog vrhnjaundefined
  • trivrećice kremfixa
  • 120gpuder šećera
  • jednavrećica vanilla šećera
  • 70gčokoladnih mrvica
  • osammanjih banana
  • maloarome okusa banane


Način pripreme

Margarin i šećer ujediniti i izmiksati.
Dodati jaja i sve na pjenasto izmiksati.
Dodati brašno, prašak za pecivo, kakao, so i mlijeko.



Miksati da se dobije glatka masa (paziti da ne ostanu grudvice).
Springform Ø 26cm prekrit backpapirom, a okolicu premazati margarinom i na tanko posuti brašnom.
Masu uliti, pa lopaticom površinu mase ujednačiti.
Biskvit peći na 160°C.
Hladnom biskvitu kašikom lagano sredinu vaditi do okolice i dna cca. 2cm. Ostatke sredine vaditi u drugu zdjelu i izmrviti u što sitnije mrvice.
Banane prečistiti i poredati u sredinu biskvita kao što je na slici.
Krem: Slatko vrhnje sa kremfixom i oba šećera na čvrsto izmiksati, zatim dodati čokoladne mrvice i aromu, pa ponovo lagano na kratko izmiksati.
Na banane sav krem kupolasto nanijeti.
Odvojenim mrvicama od biskvita prekriti sav krem i lagano rukama mrvice ispritiskati, oblikovati.
Kolač ostaviti u frižider nekoliko sati, a ponajbolje preko noći!
http://bosanskikuhar.ba/

0 komentari:

Objavi komentar