KOLAČ SA BANANAMA KOJI JE ODUŠEVIO MILIONE LJUDI
Sastojci
Biskvit- 100gmargarina (rama)
- 120gšećera
- dvajaja
- 150gbrašna
- polavrećice praška za pecivo
- dvijekašike kakao
- jedanprstohvat soli
- 75mlmlijeka
Krem
- 600ml slatkog vrhnjaundefined
- trivrećice kremfixa
- 120gpuder šećera
- jednavrećica vanilla šećera
- 70gčokoladnih mrvica
- osammanjih banana
- maloarome okusa banane
Način pripreme
Margarin i šećer ujediniti i izmiksati.Dodati jaja i sve na pjenasto izmiksati.
Dodati brašno, prašak za pecivo, kakao, so i mlijeko.
Miksati da se dobije glatka masa (paziti da ne ostanu grudvice).
Springform Ø 26cm prekrit backpapirom, a okolicu premazati margarinom i na tanko posuti brašnom.
Masu uliti, pa lopaticom površinu mase ujednačiti.
Biskvit peći na 160°C.
Hladnom biskvitu kašikom lagano sredinu vaditi do okolice i dna cca. 2cm. Ostatke sredine vaditi u drugu zdjelu i izmrviti u što sitnije mrvice.
Banane prečistiti i poredati u sredinu biskvita kao što je na slici.
Krem: Slatko vrhnje sa kremfixom i oba šećera na čvrsto izmiksati, zatim dodati čokoladne mrvice i aromu, pa ponovo lagano na kratko izmiksati.
Na banane sav krem kupolasto nanijeti.
Odvojenim mrvicama od biskvita prekriti sav krem i lagano rukama mrvice ispritiskati, oblikovati.
Kolač ostaviti u frižider nekoliko sati, a ponajbolje preko noći!
http://bosanskikuhar.ba/
0 komentari:
Objavi komentar