MAFINI S JAGODAMA – ZA MENE SU MNOGO UKUSNIJI OD SVIH OSTALIH JER OBOŽAVAM JAGODE.. MMMM
Potrebno vam je:
- 1/4 čaše ulja
- 1/2 čaše mleka
- 1 jaje
- 1 čaša (ili malo više, po ukusu) seckanih jagoda
- 1 3/4 čaše brašna
- 1/2 čaše šećera
- prašak za pecivo
- vanilin šećer (ili ekstrakt vanile)
- malo soli
Priprema:
Naseckajte jagode na ovakve komadiće.
U jednoj činiji umutite jaje
pa mu dodajte ostale tečne sastojke: ulje i mleko.
Lepo izmutite i odložite.
U drugoj posudi iskombinujte praškaste sastojke i jagode.
Promešajte i njih. Nemojte žicom kao ja ovde, ja sam se prešla. Koristite kašiku ili varjaču.
U suve sastojke dodajte tečne.
I onda sve lepo promešajet dok ne dobijete ujednačenu masu.
Sada sipajte testo u pripremljene kalupove za mafine.
Ubacite u zagrejanu rernu i pecite oko 20 minuta na 220 stepeni, odnosno dok ne narastu i porumene.
0 komentari:
Objavi komentar