nedjelja, 30. travnja 2017.

ODLIČAN RUČAK NE ZNA SE JE LI BOLJI KADA JE TOPAO ILI HLADAN

ODLIČAN RUČAK NE ZNA SE JE LI BOLJI KADA JE TOPAO ILI HLADAN




Fotografija korisnika/ce Kuhinja Recepti Ideje.





Sastojci


  • 50 dag Žutih mahuna smrznutih Podravka
  • 25 dag mljevenog mesa
  • 25 dag mladog krumpira
  • 1 glavica luka
  • ulje za prženje
  • 1 češanj ćešnjaka
  • 2 žlice sjeckanog peršina
  • malo muškatnog oraščića
  • nekoliko listova mažurana i bosiljka
  • 1/2 l kiselog vrhnja
  • 1 jaje
  • sol, papar
  • 15 dag sira

Priprema

1.
Mahune očistiti, oprati i skuhati u slanoj vodu.
Krumpir oprati, oguliti i skuhati u slanoj vodi, te narezati na ploške
2.
Mljeveno meso pirjati na luku a pred kraj dodati, peršin, muškatni oraščić i ostale začine te malo posoliti i popapriti
3.
U posudu za pečenje staviti red mahuna sa protisnutim češnjakom i malo papra…..
4.
….zatim red mljevenog mesa , i sve pokriti kriškama kuhanog krumpira.
5.
Umiješati jaje u kiselo vrhnje i time preliti složenac od mahuna, mesa i krumpira.
6.
Sve prekriti naribanim sirom i dobro zapeći u zagrijanoj pećnici…….
7.
…..dok se sir ne rastopi i dobije lijepu rumenu boju

0 komentari:

Objavi komentar