ODLIČAN RUČAK NE ZNA SE JE LI BOLJI KADA JE TOPAO ILI HLADAN
Sastojci
- 50 dag Žutih mahuna smrznutih Podravka
- 25 dag mljevenog mesa
- 25 dag mladog krumpira
- 1 glavica luka
- ulje za prženje
- 1 češanj ćešnjaka
- 2 žlice sjeckanog peršina
- malo muškatnog oraščića
- nekoliko listova mažurana i bosiljka
- 1/2 l kiselog vrhnja
- 1 jaje
- sol, papar
- 15 dag sira
Priprema
1.Mahune očistiti, oprati i skuhati u slanoj vodu.
Krumpir oprati, oguliti i skuhati u slanoj vodi, te narezati na ploške
2.
Mljeveno meso pirjati na luku a pred kraj dodati, peršin, muškatni oraščić i ostale začine te malo posoliti i popapriti
3.
U posudu za pečenje staviti red mahuna sa protisnutim češnjakom i malo papra…..
4.
….zatim red mljevenog mesa , i sve pokriti kriškama kuhanog krumpira.
5.
Umiješati jaje u kiselo vrhnje i time preliti složenac od mahuna, mesa i krumpira.
6.
Sve prekriti naribanim sirom i dobro zapeći u zagrijanoj pećnici…….
7.
…..dok se sir ne rastopi i dobije lijepu rumenu boju
0 komentari:
Objavi komentar