četvrtak, 20. travnja 2017.

ORGINALNI RECEPT ZA MAĐARSKI GULAŠ

ORGINALNI RECEPT ZA MAĐARSKI GULAŠ












Ovaj gulaš je nešto drugačiji od onoga što mi pravimo ali jednu stvar imaju zajedničku, fino meso se topi u ustima…

SASTOJCI


  • Ulja za prženje
  • Maslac za prženje
  • 500 g junetina
  • 2 luka
  • 3 režnja češnjaka
  • Žličica slatke paprike
  • Žličica ljute paprike
  • Sol, papar
  • 1l vode
  • 2 goveđe kocke
  • 1 pasirane rajčice
  • 3 veliki krumpiri
  • 1 crvena paprika
  • 1 zelena paprika


PRIPREMA




1. Izrežite meso na kockice i popržite ga na maslacu i ulju. Nasjeckajte luk i pržite u loncu s mesom. Stavi drugu loncu s vodom da kuha i dodajte goveđe kocke. Sitno nasjeckajte češnjak i dodajte u loncu s mesom i začinite. Mesu dodajte 0,5l kuhane vode i pasirane rajčice. Ostavite da se kuha s poklopcem oko 40 min.
2. Nasjeckajte paprike i krumpire na manje komade i dodajte u loncu. Odstranite par žlice vode pa ostatak dodajte u loncu. U vodu koju ste odstranili dodajte 2 žlice brašna, promiješajte, dodajte u loncu i juha neka se kuha još 20 min.

0 komentari:

Objavi komentar