subota, 22. travnja 2017.

OVO JE NAJBOLJA I NAJSOČNIJA ČOKOLADNA TORTA KOJU SAM PROBALA, A ZA NJU VAM NE TREBA MARGARIN NITI MASLAC.. MORATE PROBATI!

OVO JE NAJBOLJA I NAJSOČNIJA ČOKOLADNA TORTA KOJU SAM PROBALA, A ZA NJU VAM NE TREBA MARGARIN NITI MASLAC.. MORATE PROBATI!




Fotografija Recepti za top jela i poslastice.




Fotografija Recepti za top jela i poslastice.

Sastojci

kore

  • 4 jaja
  • 8 kašika kristal šećera
  • 4 kašike brašna
  • 2 kašike mleka
  • 1 kašikica praška za pecivo
  • 4 kašike kakaa
  • 4 kašike ulja


fil

  • 1/2 L slatke pavlake
  • 4oo gr čokolade


preliv

  • 2 kašike šećera
  • ruma po želji
  • 2 kašike kakaa
  • 2 dcl mleka


Priprema

1.mikserom umutiti jaja sa šećerom da bude penasto, zatim dodati ostale sastojke i pomešati lagano sa kašikom ne sa mikserom, kad se sve lepo sjedini sipati u podmazan pleh i ispeći koru, ponoviti postupak još jednom.

2.za preliv sve prokuvati i kad se kore ohlade preliti ih.
3.za fil slatku pavlaku dobro zagrejati ali ne da provri i dodati u nju čokoladu, mešati sve dok se čokolada ne istopi i fil postane gust.
4.kad se fil malo prohladi staviti koru, fil, koru, fil.

Posluživanje

za sat vremena se može seći i služiti

0 komentari:

Objavi komentar