PREDIVAN DESERT U ČAŠI GOTOV ZA 5 MINUTA
Sastojci:
Beli deo- 200 ml slatke pavlake
- 200 ml mleka
- 50 g šećera
- 1 vanil-šećer
- 1 kesica želatina
Crveni deo
- 500 g malina ili jagoda
- 150 g šećera
- 1 kesica želatina
Priprema:
1. Želatin preliti sa 5 kašika hladne vode i ostaviti ga da nabubri.2. U šerpi pomešati mleko, slatku pavlaku, šećer i vanil-šećer, pa zagrevati pazeći da ne proključa. Skloniti šerpu s vatre i umešati nabubreli želatin.
3. Unutrašnjost manje tepsije prekriti čistom kuhinjskom krpom. Na suprotne stranice položiti ukoso po dve prazne čaše, između njih postaviti drvenu varjaču i tako ih fiksirati.
4. Uliti belu kremu u nakrivljene čaše da budu ispunjene dopola. Ostaviti u frižideru da se dobro stegne.
5. Maline i šećer pomešati, pa kratko prokuvati na umerenoj temperaturi.
6. Želatin preliti sa 5 kašika hladne vode. Voćnu masu umutiti u blenderu, procediti, a zatim sjediniti s nabubrelim želatinom. Nakon toga prohlađenom smesom dopuniti čaše.
0 komentari:
Objavi komentar