RECEPT DANA: Punjene teleće šnicle sa hrskavom koricom

Danas spremamo ukusne i mirisne telećne šnicle punjene sirom, suhim mesom i kajmakom, i nećemo brojati kalorije.
Sastojci:
- 4 velike teleće šnicle
- 200 gr travničkog sira (može i bilo koji drugi bijeli stari sir)
- 200 gr starog kajmaka
- 200 gr suhog mesa
- 1 šolja brašna
- 1 šolja prezle
- 3 jajeta
- 1 šolja ulja
- so, biber
Priprema:
Šnicle dobro istucajte, posolite i pobiberite.Na sredinu svake šnicle stavite kajmak, na njega suho meso i komadiće travničkog sira.
Krajeve šnicle savijte prema unutra i zarolajte.
Ako mislite da će vam sadržaj iscuriti, zabodite u šnicle čačkalice.
Rolane šnicle uvaljajte u brašno, zatim u umućena jaja i na kraju u prezlu.
Pecite na srednje jakoj vatri sa svih strana dok ne porumene.
Ukoliko želite na kraju roladu možete preliti vrhnjem za kuhanje ili topljenim sirom.
IZVOR: domacica.com
0 komentari:
Objavi komentar