utorak, 4. travnja 2017.

RETRO KARAMEL TORTA SA ORASIMA

RETRO KARAMEL TORTA SA ORASIMA











                                                                                                 

SASTOJCI

za kore

  • 3 jajeta
  • 190 gr šećera
  • 4,5 kašike vrele vode
  • 4,5 kašike ulja
  • 120 gr brašna
  • 150 gr mlevenog oraha
  • 1 kašičica praška za pecivo


za karamel krem

  • 500 ml mleka
  • 8 kašika oštrog brašna
  • 340 gr šećera
  • 30 gr putera
  • 30 – 50 gr čokolade


PRIPREMA

Jaja dobro umutiti sa šećerom da posvetle i budu penasta (desetak minuta). Uliti ulje i vrelu vodu i još malo mutiti. Dodati brašno pomešano sa orasima i praškom za pecivo i sjediniti sa jajima blagim prevrtanjem.
Masu sipati u podmazan i pobrašnjen kalup prečnika 20 cm i peći 40 minuta na 180°C. Gotovo testo ohladiti na rešetki i preseći popreko na 3 dela.

0 komentari:

Objavi komentar