nedjelja, 16. travnja 2017.

SALENJACI

SALENJACI











Salenjake na ovaj način sam naučila raditi od moje tetke koja je majstor za dizana tijesta, njeni su još ljepši od mojih


Sastojci

tijesto

  • 1 kg brašna
  • 1/2 l mlijeka
  • 2 dcl mineralne vode


  •  
  • 3 kašike šećera
  • 1 kašika soli
  • 1 jaje
  • 1 kocka svježeg kvasca
  • oko 30 dkg sala


Priprema

1.
Ugrijati mlijeko. Odvojiti malo i staviti kvasac da uskisne. Ostalo mlijeko staviti u posudu u kojoj ćete mijesiti pa dodati mineralnu vodu, šećer, sol, žumance i utučeno bjelance.U to staviti uzašli kvasac i polako dodavati brašno da dobijete
2.

mekano tijesto (ne premekano).Ostaviti da udvostruči obujam, razvaljati i mazati samljevenim salom(može i margarin) i tijesto preklopiti kao za lisnato tijesto. Ostaviti da miruje 1/2 sata. Sve ponoviti još dva puta. Nakon toga razvaljati, rezati na trokute, na svaki trokut staviti malo marmelade, zaviti i ostaviti kifle da narastu pa staviti peći na 200 stupnjeva.Pečene posuti šećerom u prahu.
3.
Kad mi nestane sala kojeg uvijek stavim u zamrzivač da imam u toplijim danima zamijenim ga margarinom.
coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar