UKUSAN RUČAK NA BRZINU…KOLEGICA DANAS DONIJELA NA POSAO I MRVICE SE POJELE
Sastojci
Za osnovu
- 1 kgr. krumpir
- 1 jaje
- 1 zlicica so
- 100 gr. kaskaval
- 100 gr. sunka
- 2 zlice mleko
- 20 gr. margarin
- zeleni dio mladog luka – (perca od luka)
Za paniranje
- 1 jaje
- 2 kasike mleko
- po potreba hljebne mrvice (prezla)
Priprema
1.Narezati sitno na kockice kaskaval i sunka, kao i zeleni dio mladog luka, – perje.
2.
Skuvati krumpir, oljustite i dok je vruc istisnite kroz presu.
3.
Dodajte mu malo margarina, so , dve kasike mleka i izmesajte …
kad malo oladi dodate jaje, narezani sunka, kaskaval i pera od mladog luka – izmesajte.
4.
Od dobivenu smesu napravite loptice u velicini koji vi zelite.
5.
Za paniranje izmutite to jedno jaje sa 2 zlice mleko, pa stavite spremljene polpete u jaje, zatim u prezla i przite – ako volite mozete prvo u prezlu, pa u jaje i opet u prezlu…
Posluživanje
Ovo je odlican dodatak jela, a takodje i za meze.
Dobar vam tek.
0 komentari:
Objavi komentar