četvrtak, 20. travnja 2017.

UKUSAN RUČAK NA BRZINU…KOLEGICA DANAS DONIJELA NA POSAO I MRVICE SE POJELE

UKUSAN RUČAK NA BRZINU…KOLEGICA DANAS DONIJELA NA POSAO I MRVICE SE POJELE












Sastojci

Za osnovu


  • 1 kgr. krumpir
  • 1 jaje
  • 1 zlicica so
  • 100 gr. kaskaval
  • 100 gr. sunka
  • 2 zlice mleko
  • 20 gr. margarin
  • zeleni dio mladog luka – (perca od luka)

Za paniranje


  • 1 jaje
  • 2 kasike mleko
  • po potreba hljebne mrvice (prezla)

Priprema

1.
Narezati sitno na kockice kaskaval i sunka, kao i zeleni dio mladog luka, – perje.
2.
Skuvati krumpir, oljustite i dok je vruc istisnite kroz presu.
3.
Dodajte mu malo margarina, so , dve kasike mleka i izmesajte …
kad malo oladi dodate jaje, narezani sunka, kaskaval i pera od mladog luka – izmesajte.
4.
Od dobivenu smesu napravite loptice u velicini koji vi zelite.
5.
Za paniranje izmutite to jedno jaje sa 2 zlice mleko, pa stavite spremljene polpete u jaje, zatim u prezla i przite – ako volite mozete prvo u prezlu, pa u jaje i opet u prezlu…
Posluživanje
Ovo je odlican dodatak jela, a takodje i za meze.
Dobar vam tek.

0 komentari:

Objavi komentar