Marinirana skuša
Sastojci :
- 4-5 skuša srednje veličine,
- sok od dva limuna,
- 3-4 kašike brašna,
- 1 dl maslinovog ulja,
- 2 crna luka,
- 2 šargarepe,
- 1 sveža paprika,
- 4 čena belog luka,
- 1,5 dl belog vina,
- 1,5 l vode,
- 1 list lovora,
- peršuna po potrebi,
- soli i bibera po ukusu
Ribu očistiti i oprati, pa nakapati sokom od jednog limuna i ostaviti da odstoji oko 20 minuta. Za to vreme crni luk, šargarepu i peršun iseći na kolutove, a beli luk sitno iseckati.Pripremljeno povrće staviti u lonac, naliti belim vinom i vodom, pa dodati lovorov list i sok od drugog limuna.Posoliti, pobiberiti po ukusu, pustiti da provri, pa poklopiti i ostaviti da se kuva na umerenoj vatri oko 45 minuta.U međuvremenu, dok se povrće kuva, mariniranu ribu posoliti,uvaljati u brašno i ispržiti na zagrejanom maslinovom ulju, a zatim ih poređati u vatrostalnu posudu. Kada je povrće skuvano, dodati nekoliko kašika ulja u kome se pržila riba i seckan peršunov list, pa sve dobro promešati. Dobijenom, vrućom marinadom preliti poslaganu ribu i služiti.
0 komentari:
Objavi komentar