srijeda, 3. svibnja 2017.

Marinirana skuša

Marinirana skuša











Sastojci :



  • 4-5 skuša srednje veličine,
  • sok od dva limuna,
  •  3-4 kašike brašna,
  • 1 dl maslinovog ulja,
  • 2 crna luka,
  • 2 šargarepe,
  • 1 sveža paprika,
  • 4 čena belog luka,
  • 1,5 dl belog vina,
  • 1,5 l vode,
  • 1 list lovora,
  • peršuna po potrebi,
  • soli i bibera po ukusu


Ribu očistiti i oprati, pa nakapati sokom od jednog limuna i ostaviti da odstoji oko 20 minuta. Za to vreme crni luk, šargarepu i peršun iseći na kolutove, a beli luk sitno iseckati.Pripremljeno povrće staviti u lonac, naliti belim vinom i vodom, pa dodati lovorov list i sok od drugog limuna.Posoliti, pobiberiti po ukusu, pustiti da provri, pa poklopiti i ostaviti da se kuva na umerenoj vatri oko 45 minuta.U međuvremenu, dok se povrće kuva, mariniranu ribu posoliti,uvaljati u brašno i ispržiti na zagrejanom maslinovom ulju, a zatim ih poređati u vatrostalnu posudu. Kada je povrće skuvano, dodati nekoliko kašika ulja u kome se pržila riba i seckan peršunov list, pa sve dobro promešati. Dobijenom, vrućom marinadom preliti poslaganu ribu i služiti.

0 komentari:

Objavi komentar