DESERT U ČAŠI GOTOV ZA 5 MINUTA...ZA MENE JEDNO NOVO OTKRIĆE

Sastojci
- 300gr keksa(petit,digestiva ili plazma)
- 125gr maslaca
Krema:
- 800 gr čvrstog jogurta
- 400 ml vrhnja za slag
- 2-3 kasike secera u prahu
- 2 kesice limun secera
- 1 zelatina
Preljev:
- oko 400gr voca(jagode,sumsko)
- 4-5 kasika secera
- 1 preljev za torte
- malo vode
Vocna krema 2:
- oko 400gr voca
- 4-5 kasika secera
- vode
- 30gr gustina
Priprema
1.Za 20-ak časa:
Kekse samljeti ,a maslac otopiti pa sve izmjesati,ako se mrvi dodati malo mlijeka.
Za kremu izmiksati vrhnje sa secerom i limun secerom pa dodati jogurt.Zelatinu napraviti po uputama pa dodati u kremu.
Za vocni preljev zamrznuto se voce pospe secerom doda malo vodi oko 1-2 dl pa se prokuha ..kad omeksa stapnim mikserom se malo usitni a i ne mora pa se u malo vode razmuti preljev za torte i doda u voce i jos kratko prokuha.
U case staviti po 1 kasiku keksa pa drugom malo uzom casom pritisnuti dno da se poravna,kreme 2-3 kasike i kad se vocni preljev prohladi sipati na kremu i ohladiti.
2.
Ako radite drugu kremu voce secer i malo vode se prokuha i usitni se do pola stapnim mikserom i u malo vode se doda gustin i ukuha se sa vocem kao puding...isto kad se prohladi sipa se po kremi.
0 komentari:
Objavi komentar