srijeda, 29. ožujka 2017.

DESERT U ČAŠI GOTOV ZA 5 MINUTA...ZA MENE JEDNO NOVO OTKRIĆE

DESERT U ČAŠI GOTOV ZA 5 MINUTA...ZA MENE JEDNO NOVO OTKRIĆE











Sastojci


  • 300gr keksa(petit,digestiva ili plazma)
  • 125gr maslaca

Krema:

  • 800 gr čvrstog jogurta
  • 400 ml vrhnja za slag
  • 2-3 kasike secera u prahu
  • 2 kesice limun secera
  • 1 zelatina

Preljev:


  • oko 400gr voca(jagode,sumsko)
  • 4-5 kasika secera
  • 1 preljev za torte
  • malo vode

Vocna krema 2:

  • oko 400gr voca
  • 4-5 kasika secera
  • vode
  • 30gr gustina


Priprema

1.
Za 20-ak časa:
Kekse samljeti ,a maslac otopiti pa sve izmjesati,ako se mrvi dodati malo mlijeka.
Za kremu izmiksati vrhnje sa secerom i limun secerom pa dodati jogurt.Zelatinu napraviti po uputama pa dodati u kremu.
Za vocni preljev zamrznuto se voce pospe secerom doda malo vodi oko 1-2 dl pa se prokuha ..kad omeksa stapnim mikserom se malo usitni a i ne mora pa se u malo vode razmuti preljev za torte i doda u voce i jos kratko prokuha.

U case staviti po 1 kasiku keksa pa drugom malo uzom casom pritisnuti dno da se poravna,kreme 2-3 kasike i kad se vocni preljev prohladi sipati na kremu i ohladiti.
2.
Ako radite drugu kremu voce secer i malo vode se prokuha i usitni se do pola stapnim mikserom i u malo vode se doda gustin i ukuha se sa vocem kao puding...isto kad se prohladi sipa se po kremi.

0 komentari:

Objavi komentar