srijeda, 29. ožujka 2017.

PO MOM UKUSU OVO JE NAJLJEPŠI ČOKOLADNI KOLAČ KOJI SE NE PEČE

PO MOM UKUSU OVO JE NAJLJEPŠI ČOKOLADNI KOLAČ KOJI SE NE PEČE












Sastojci

pakiranje rozen kora
KREMA

  • 1,5 L mlijeka
  • 2 pudinga od čokolade
  • 200 g šećera
  • 4 žlice brašna
  • 2 žlice gustina
  • 300g čokolade za kuhanje
  • 250g mliječne Milka čokolade
  • 3 paketića vanil šećera
  • 200g maslaca ili margarina

GLAZURA

  • 50 g maslaca ili margarina
  • 50 g mliječne Milka čokolčade
  • 1 dcl slatkog vrhnja


Priprema

Zagrijati litru mlijeka dok ne provri, i u njega umiješati u preostalih pola litre umješan puding, brašno , gustin i šećer.
2.
Kad je krema kuhana maknuti s vatre i dodati čokoladu izlomljenu na kockice. Prvo mijesati kuhačom dok se čokolada ne otopi a zatim par minuta mikserom.
3.
Preliti ju u posudu u kojoj će se hladiti i prekriti prijanjajućom folijom.
4.
Izraditi margarin s vanil šećerom i dodati ohlađenu kremu.
5.
Premazati rozen kore i staviti na hlađene na par sati, kad se ohladi preliti glazurom od čokolade, maslaca i slatkog vrhnja otopljenim na pari .

0 komentari:

Objavi komentar