subota, 25. ožujka 2017.

KOLAČ KOJEG ĆETE PRAVITI BAREM JEDNOM SEDMIČNO.. NEMA PEČENJA, A UŽIVAT ĆETE U SVAKOM ZALOGAJU…MOGU VAM REĆI DA JA ZAISTA JESAM

KOLAČ KOJEG ĆETE PRAVITI BAREM JEDNOM SEDMIČNO.. NEMA PEČENJA, A UŽIVAT ĆETE U SVAKOM ZALOGAJU…MOGU VAM REĆI DA JA ZAISTA JESAM








SASTOJCI

jedne gotove kore za rozen-tortu
Vanili-krema

  • 1,5 l mlijeka
  • 4 vrećice pudinga od vanilije
  • 10 jušnih žlica šećera
  • 25 dkg margarina
  • 25 dkg šećera u prahu


  •  
  • naribana korica jednog limuna

Voćna krema

  • 25 dkg jagoda
  • 3 jušne žlice šećera
  • 3 dcl vode
  • 1 vrećica pudinga od vanilije
  • sok jednog limuna
  • Šlag za premazivanje
  • 2 dcl slatkog vrhnja
  • 1 dcl kiselog vrhnja


PRIPREMA

Dakle,da se bacimo na posao !
Od 1,5 l mlijeka dio odvojite u posudicu sa 4 vanili-pudinga,a u ostatak mlijeka stavite 10 žlica šećera i stavite kuhati
Kada mlijeko zavri umiješajte onaj dio mlijeka u kojem su pudinzi i kuhajte dok se puding ne zgusne(3-4 min.) Stavite hladiti.
Nemojte čekat da se skroz ohladi nego u mlaku smjesu umiksajte 25 dkg margarina,25 dkg šećera u prahu i naribajte koricu jednog limuna.
Prva krema je gotova
Sad se možemo bacit na izradu voćne kreme
Ja sam imala svježe jagode zato jer moja princeza voli baš jagode, ali da je bilo po mom guštu to bi bile višnje, ali tako ću jednom drugom prilikom …ova je torta bila za moju princezu
Očistite jagode i narežite ih na ploškice, dodajte 3 žlice šećera , sok jednog limuna i stavite na laganu vatru.
Kada jagode počnu ispuštat sok i kada se sav šećer rastopi uzmite štapni mikser i izmiksajte ih tek toliko da nestanu oni malo veći komadi, a da baš ne napravite pire od jagoda.

0 komentari:

Objavi komentar