subota, 25. ožujka 2017.

PILEĆE ROLNICE ZA PRSTE POLIZAT

PILEĆE ROLNICE ZA PRSTE POLIZAT










Jos jedna verzija pilecih rolnica pecenih u pecnici,ovaj puta sa punjenjem od tikvica i mozzarelle,lagane,fine i jako ukusne!

Sastojci:


  • 4 kom. pilecih ili purecih prsa
  • 1 srednje vel.,ca.350 gr. tikvica,ribana
  • 125 gr mozzarelle
  • 50 gr parmezana
  • po ukusu sol,papar,vegeta
  • 2-3 cena cesnjaka
  • malo maslinovog ulja
  • Za paniranje:
  • 1/2 solje krusnih mrvica
  • 2 kasike parmezana(sitno ribanog)
  • 1 manji ili pola veceg limuna sok
  • 2 kasike maslinovog ulja


Priprema:

Piletinu properite i posusite.Svaki komad istucite batom i stanjite ili mozete svaki komad podjeliti na pola i tako dobiti osam manjih tanjih snicli!Zacinite po ukusu i ostavite sa strane!
U dublju tavu dodajte malo maslinovog ulja,zagrijte i dodajte sitno sjeckani cesnjak,pirjajte lagano minutu-dvije!



Tikvicu operite,naribajte i dodajte je u tavu sa cesnjakom,dodajte ribani parmezan i pirjajte nekih 5 minuta,dok tikvice ne puste vodu!Zacinite po ukusu!
Sok koji su tikvice pustile tokom pirjanja iscjedite u jednu posudicu.Tikvice ostavite na stranu da se malo hladnu i onda dodajte naribanu mozzarellu i sve dobro izmjesajte!
U sok od tikvica,koji ste ostavili na stranu, dodajte 2 kasike maslinovog ulja i malo limunovog soka,u to cete umakati rolnice prije paniranja!
Na svaku pilecu sniclu stavite po kasiku nadjeva od tikvica i mozzarelle,rasporedite po cjeloj snicli i urolajte.Svaku rolnicu umocite u sok od tikvica,maslinovog ulja i limuna,pa uvaljajte u krusne mrvice i parmezan!
Slazite u vatrostalnu posudu podmazanu sa malo ulja i odozgo ih polijte ostatkom soka i poskropite maslinovim uljem.
Pecite 40-ak min. na 220 ‘ ili dok rolnice ne dobiju finu boju!
Izvor: www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar