nedjelja, 2. travnja 2017.

NAKON OVOG RECEPTA I ONI KOJI NE VOLE PUNJENE PAPRIKE ZAVOLJET ĆE IH

NAKON OVOG RECEPTA I ONI KOJI NE VOLE PUNJENE PAPRIKE ZAVOLJET ĆE IH










Evo šta vam je potrebno:

Sastojci


  • 1 kg. sitnijih paprika
  • 100 gr crvenog luka
  • 400 gr mesa bez kosti
  • 80 gr riže
  • 2 kašike ulja
  • malo peršunovog lista
  • 200 gr kajmaka
  • 0.5 l mlijeka
  • malo aleve paprike
  • malo putera
  • malo bibera
  • malo soli


Način pripreme

Paprike se očiste, operu i odreže im se vrh. Meso se samelje, posoli, pobiberi i doda riža. Luk se očisti i sitno isjecka, peršun se sitno isjecka.
Sve sastojke izmješati sa malo ulja i vode.



Smjesom puniti paprike, zatvoriti vlastitim pokopcem i slagati u lonac. Doda se voda, poklopi se i kuha, po potrebi u toku kuhanja dodavati vodu ali tek toliko da ne zagori.
Kada su praprike kuhane, doda se kajmak i mlijeko. Paprike se mješavinom zaliju i puste da lagano vriju dok se saft ne sjedini, piše “Coolinarka“…
Paprike se zaprže masnoćom i alevom paprikom.

0 komentari:

Objavi komentar