ŠNICLE MOJE MAME...KOJU GOD VRSTU MESA UZMETE OVE ŠNICLE SU ODLIČNE

Potrebno:
- 6 odrezaka svinjskog karea (može i pileće ili pureće bijelo)
- 2 dl bijelog vina
- 2 dl vode
- sol, vegeta, papar
- šaka peršinovg lišća
- 1 češanj češnjaka
- krušne mrvice
- šalica brašna
- ulje za prženje
Za prilog:
- 50 dag šampinjona
- 4 tanke šnite pancete
- 1 manji luk
- 2 žlice kiselog vrhnja
- 3 žličice gustina
- prstohvat peršina
- 60 dag krumpira
- žlica margarina
- 1,5 dl mlijeka
- sol
Priprema:
Za šnicle:Svaku šniclu povegetiti, lagano posipati mrvicama, pa oprezno batom za meso utući mrvice u meso i sa jedne i sa druge strane.
Tako pripremljene šnicle, panirati kao i obične šnicle: prvo u brašno, pa u jaja i na kraju opet u mrvice. Prstima dobro utapkati mrvice u šnicle.
Pržiti ih dosta vrućeg ulja s obje strane dok ne porumene.
Izvaditi šnicle na stranu pa izliti iz tave u kojoj se pohalo suvišno ulje, ostaviti tek toliko da tava bude nauljena. Posložiti pohane šnicle natrag u tavu, zaliti ih vinom i vodom, povegetiti, popapriti i posipati obilno peršinom i češnjakom. Poklopiti i na laganoj vatri dinstati oko 15-20 min dok se umak od vina i vode ne upije i ne zgusne sam od sebe.
Za prilog:
Staviti kuhati krumpir. Kuhani krumpir propasirati, dodati margarin i mlijeko i malo posoliti.
Očistiti šampinjone, narezati ih ili naribati. Popržiti na malo ulja nasjeckani luk i pancetu, dodati šampinjone, pa ih poklopljene dinstati u vlastitom soku dok ne ispari sva tekućina. Začiniti po ukusu, dodati malo vina i vode, pa dinstati još nekih 20 min. Pod kraj dodati gustin razmućen sa malo vode, kratko prokuhati, i sasvim na kraju dodati kiselo vrhnje i peršin. Promiješati da se okusi prožmu i poslužiti.
Evo još nekoliko sličica da vam bude lakše pripremiti:
0 komentari:
Objavi komentar